tel. 0183-626618

Zondag 28 augustus 2022

Unitas Zondag – HSC21 (Haaksbergen)

Prachtige dag weer , overwinning op zak, wat wil je nog meer?

De vooruitzichten waren goed en Unitas vloog ook uit de startblokken. Robert Mutzers had zomaar na één minuut de 1-0 kunnen scoren met een ziedend schot,  maar de keeper kon ternauwernood redden.

HSC liet zich echter niet intimideren en kreeg ook een paar kleine kansjes, net als Unitas.

Beide teams knokten hard om in de buurt van het doel van de tegenpartij te komen, maar er was achterin steeds controle bij de verdediging.

De rust kwam met 0-0 en dat was op dat moment de verhouding.

In de tweede helft had HSC iets meer de overhand. Het oogde alsof zij al langer in deze samenstelling speelden. Er waren meer automatismen en hun middenveld was zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht wat slimmer en ervarener dat dat bij Unitas.

De roodbroeken moesten hard vechten om het tempo van HSC bij te houden en dat lukte best aardig.

Tot de 82e minuut. HSC was in de aanval, Unitas kreeg de bal niet goed weg en die viel uiteindelijk voor de voeten va één van de beste spelers van HSC : Jules Stokkers.

Hij nam de bal van 20 meter vol op de pantoffel en die vloog met duizelingwekkende vaart in de bovenhoek. Ronald Vlot was kansloos.

Een minuut later kreeg Elmer de Vries een soortgelijke mogelijkheid, maar zijn bal vloog over.

Overall gezien was HSC de betere vandaag en ging dus verdiend met de 3 punten naar huis.

Unitas had de vorm niet vandaag, maar met deze werklust gaat het vast wel weer goed komen.

Volgende wedstrijd : OSS 20 uit om 14.00 uur