4 maart 2017 12:30

Jakobs, J.

Opstelling

Za 4-3-2017 – Unitas JO19-1 – Sc Emma JO19-1 3-1 (0-1) - Competitiewedstrijd

Na de volkomen verdiende overwinning bij Drechtstreek JO19-1 uit was het vandaag thuis de beurt aan Sc Emma JO19-1. In de wedstrijd bespreking ging de trainer terug in de tijd. Hij ging terug naar 17-9-2016. Toen vond de uitwedstrijd bij Sc Emma JO19-1 plaats. Binnen 10 minuten stonden we met 3-0 achter, we werden als het ware ‘opgevreten’ door Sc Emma! De eindstand toen was 5-0 en we vertrokken met de staart tussen onze benen terug naar Molenvliet. Ze overklasten ons toen met agressiviteit, fysiek leken ze veel sterker, maar ook voetballend waren ze absoluut de bovenliggende partij. Gelukkig is er sindsdien het nodige hekje verzet door Unitas JO19-1. Ook de stand liet zien dat het een belangrijke wedstrijd was, een zogenaamde 6-punten wedstrijd. Bij verlies kwamen we op 6 punten van Sc Emma, bij winst zouden we op gelijke hoogte komen met ze. Het was dus zaak om de lijn van de afgelopen weken door te trekken. Toch waren er de nodige problemen. We misten maar liefst 3 ‘sterkhouders’ in de opstelling. Pieter was aan het ‘minderen’ met pullen bier in de alpen, Job had nog steeds last van zijn enkel en Melis was een wedstrijd geschorst. Ook Jaafar werd nog steeds gemist na zijn gebroken neus.

We startten met Jurgen op de goal, Elroy-Brandon M*-Noam-Chiel vlnr in de achterhoede, Rudy-Eltjo-Younes op het middenveld en Brandon S-Fadelme-IJsbrand vormden de voorhoede. En op de bank bleven Sven, Khader en Michel. Sc Emma JO19-1 leek al een fysiek sterke tegenstander, maar toen ze ook nog eens aantraden met de schitterende camouflage shirts zoals je dat ook nog weleens bij Italiaanse clubs ziet (zie Napoli CAMO shirt, red.) zagen de Sc Emma-mannen er zeer imposant uit. Stonden ze al met 1-0 voor zonder dat de bal een omwenteling gemaakt had? Nee, dat duurde ongeveer tot de 25e minuut voor ze scoorden. Maar tot dat moment hadden ook wij al een paar opgelegde kansen gemist. Dat begon al in de 5e minuut toe Rudy IJsbrand over rechts wegstuurde en zijn voorzet terecht kwam bij Brandon S. Brandon kon de bal net niet genoeg controleren om de juiste richting te geven. Emma liet zich niet onbetuigd en ook zij misten vrij voor de goal een opgelegde kans. Interim aanvoerder Brandon M kreeg in de 16e minuut nog een mooie kopkans na opnieuw aangeven van IJsbrand maar ook Brandon kon niet genoeg kracht aan de bal meegeven om de keeper van Emma ongerust te maken. De wedstrijd kabbelde door en toen was daar dus de 0-1 voor Emma. Een der voorhoedspelers werd teveel ruimte gegeven en maakte daar handig gebruik van. De eerste helft was niet onze beste helft. De linies stonden goed alleen was de samenwerking er tussen niet best. De rust brak aan met een 0-1 achterstand.

In de rust werden de koppies weer even allemaal dezelfde kant op gezet en aangegeven wat echt beter moest. Dat had duidelijk effect. We stapelden in de 2e helft echt kans op kans. Met name over rechts leek het wel of er helemaal geen verdedigers meer stonden op de linkerkant bij Emma. Brandon S, Fadelme, Younes, IJsbrand, Rudy …. de vraag was meer wie er geen kansen miste. Toch bleef af en toe ook Emma gevaarlijk in de tegenstoot, maar het overwicht was duidelijk voor ons. Dan brak de 80e (!) minuut aan. We verdienden een vrije schop op ongeveer 25 meter afstand van het doel van Emma. Inval aanvoerder Brandon M nam zijn verantwoordelijkheid en plaatste zich achter de bal. Het resultaat mocht er zijn, met gevoel draaide de bal hard en richting kruising en kwam tegen het net tot stilstand. Hè, hè, eindelijk de op dat moment meer dan verdiende 1-1. Brandon M werd omringd door feestvierende medespelers en liep met een gebalde vuist terug naar zijn eigen helft, zijn gezicht strak en geen spier vertrekkend. Hij leek te denken ‘en nu erop en erover.’ En dat gebeurde. De druk op het Emma doel nam toe en op aangeven van Brandon S scoorde Rudy de 2-1 in de 88e minuut. Daarmee was het nog niet klaar omdat in de allerlaatste minuut ook Brandon S nog de 3-1 scoorde op aangeven van Rudy.

Een zeer verdiende overwinning. Op naar a.s. zaterdag wanneer Hardinxveld op Molenvliet op bezoek komt.