29 april 2017 12:30

Jonkers, P.L.

Opstelling

Za 29-4-2017 – Unitas JO19-1 – RKTVC JO19-1 5-3 (2-0) - Competitiewedstrijd

Nadat de afgelopen weken in het teken stonden van trainen met JO19-1, Za1 en Zo1 was het gisteren weer tijd om te voetballen. De één-na-laatste competitiewedstrijd stond thuis op het programma tegen RKTVC JO19-1 uit Tiel. We hadden eerder deze competitie tegen de mannen van Flipje gevoetbald en dat was voor ons min of meer de ommekeer qua resultaten in de competitie. Het was toen een zeer goede wedstrijd waarbij RKTVC dermate ver vooruit voetbalden dat men met 4 spitsen speelde. We wonnen in Tiel met 1-4 en bewezen daar onszelf dat we nog wat konden gaan betekenen deze competitie. Sindsdien zijn niet alleen de resultaten, maar ook de ontwikkeling van een aantal spelers met sprongen vooruit gegaan. En hoe je het ook went of keert in het jeugdvoetbal het gaat tenslotte om: de ontwikkeling van jeugdspelers!

Maar terug naar gisteren…… we startten in de volgende opstelling:

Jurgen op de goal, de achterhoede vlnr werd gevormd door Noam, Job*, Brandon M, Elroy. Het middenveld vlnr Chiel, Melis, Rudy en de de aanval Brandon S, Fadelme, IJsbrand. Als wissels waren aanwezig Younes, Michel en Jaafar.

Melis mocht weer voetballen na een tweetal prima verweerschriften van de hand van onze leider Bob (dat mag ook weleens gezegd worden). Melis’ schorsing was teruggebracht van 3 naar 1 wedstrijd, wat overigens volkomen terecht was. We misten Eltjo (leerverplichtingen) en Pieter die in de basis van Zaterdag 1 moest aantreden. Job’s aanvoerderschap werd in ere hersteld en ook zijn plaats. Hij naam centraal achterin plaats en heel fijn voor Job: hij speelde een puike wedstrijd.

Zoals altijd, ik val in herhalingen, was de ambiance fantastisch op het zonovergoten Molenvliet. Al in de 2e minuut was daar de eerste kans voor ons via Melis die een schot in de verre hoek van 20 meter net naast zag gaan. Dit schot zette wel de toon voor de 1e helft waarin we sowieso ‘optisch’ beter waren. We moesten echter tot de 26e minuut wachtten voor de eerste goal viel. Na een prima inspeelbal van Job op Fadelme was het Melis die de teruggelegde bal leep in de verre hoek schoot, 1-0. Een verdiende voorsprong. Dit aangezien we al redelijk wat kansen hadden gehad via o.a. Fadelme, Melis en Brandon S. Vijf minuten later was het weer raak. Een geplaatste afdraaiende vrije trap van IJsbrand tussen de verdediging en de keeper was niet te missen voor Fadelme. Hij kopte hem dan ook raak, 2-0.

We gingen de rust in met een 2-0 voorsprong en het fruit van Frans (Bedankt Frans!) smaakte prima. De puntjes werden op de i gezet v.w.b. het verstoren van de opbouw van RKTVC en de 2e helft kon weer beginnen.

Toch liet de 2e helft een andere wedstrijd zien. RKTVC ging veel verder naar voren voetballen en ze brachten een paar wissels die hun spel zeker niet verzwakten. Al na 3 minuten resulteerde dat in de 2-1 waarbij de RKTVC spits vogeltjevrij een voorzet kon afmaken. We zetten het snel recht want 2 minuten later schoof Brandon S op aangeven van Rudy de 3-1 in de lange hoek. Toch ging het spel nu meer op en neer en gaf RKTVC duidelijk gas. In de 58e minuut resulteerde dat in de 3-2 waarbij de rechtsbuiten van ver kon doorlopen en de bal netjes langs Jurgen in het lege doel schoof. We raakten echter niet in paniek en bleven rustig voetballen. Een penalty, na handsbal van een RKTVC-er, werd door aanvoerder Job uitstekend verzilverd. Keeper in de verkeerde hoek en snoeihard in het zijnetje. Veel beter kon je een penalty niet nemen, 4-2. Vijf minuten later werd een afgeslagen aanval opgepikt door IJsbrand welke op de achterlijn een man uitspeelde en de bal netjes langs de keeper het doel in schoot voor de 5-2. In de één-na-laatste minuut viel de mooiste goal van wedstrijd voor RKTVC. Een schot van zeker 30 meter verdween in de verre hoek in de kruising. Dit was het slotakkoord: 5-3.

Aansluitend gingen Rudy, IJsbrand, Jurgen en Fadelme als reserves naar Unitas Za1. Voor het winnen van de 2e periode deden we natuurlijk goede zaken. We bleven bovenaan staan en hebben het nu in eigen handen in de laatste wedstrijd bij VVAC uit. De laatste finale?