Unitas JO19-1 wint van geparkeerde HSSC’61 JO19-1 bus

25 maart 2017 12:30

Ramcharan, M.

Opstelling

Za 25-3-2017 – Unitas JO19-1 - HSSC’61 JO19-1 4-1 (1-1) - Competitiewedstrijd

Een zonovergoten Molenvliet beloofde veel goeds gisteren. Een jeugdbestuurslid kwam naar de veslaggever toe en zei: 'Je zou hier maar mogen voetballen vandaag!' Hij had gelijk. het hoofdveld lag er schitterend en bijna uitnodigend bij. Na de lastige wedstrijd van vorige week diende er tegen HSSC’61 te worden aangetreden. Uit haddden we hier nog met 3-1 van verloren, maar ook toen hebben we 3/4 van de wedstrijd meer tegen onszelf lopen voetballen dan tegen de tegenstander. De groep was compleet met een jarige Younes in het midden. Chiel was iets later want moest een paar mooie oranje “voetbalpata’s” aanschaffen.

De tactiek was duidelijk er moest gewonnen worden om de gewonnen reeks in stand te houden! We startten met Jurgen op de goal en Elroy, Brandon M, Pieter en Noam achterin (vrnl). Het middenveld werd gevormd door Rudy, Melis en Eltjo en in de voorhoede Brandon S, Fadelme en IJsbrand. We begonnen goed en scoorden in de 14e minuut de 0-1 door een kopbal van Fadelme op aangeven van Rudy. Op dat moment hadden we al diverse kansen gehad maar faalden in de afwerking. We waren blij, want tegen zulke verdedigende ploegen is het fijn als je voor komt. Het enige jammere was dat we in de 21e minuut een penalty tegen kregen na een aangeschoten handsbal bij Noam. HSSC’61 verzilverde dit buitenkansje vakkundig en besloot opnieuw de bus te parkeren voor hun eigen doel. Wat we in het 2e deel van de eerste helft lieten zien was niet best. De tegenstander wilde niet en wij konden niet.

In de rust werd duidelijke taal gesproken: het tempo moest omhoog en we moesten meer gebruik maken van de ruimte op de vleugels. Met Younes voor Eltjo hoopten we op wat meer voorzetten vanaf links en daardoor ook op meer kansen. In de 2e helft werd er vanaf het begin met meer ‘geloof in eigen kunnen‘ gespeeld. De tegenstander werd echt diep in het eigen doelgebied gedrukt en het wachten was gewoon op de 2-1. In de 65e minuut viel hij dan eindelijk. Aanval over rechts met de goede voorzet van Elroy die via de kluts terecht kwam bij Brandon M en die twijfelde geen seconde, 2-1. De ban leek gebroken. Drie minuten later Brandon M en Melis achter een vrije trap net buiten het strafschopgebied. De eerste plaatste hem onberispelijk in de verre hoek, 3-1. De bus van HSSC’61 leek in beweging te komen, maar nog steeds werd er nog erg ver terug verdedigd. In de 75e minuut scoorde weer Brandon M zijn 3e en dus glaszuivere hattrick na aangeven van Melis. Ook deze wedstrijd werd tot een goed einde gebracht, maar het kostte de nodige moeite om tegen een zo defensieve tegenstander te spelen.

Aansluitend aan onze wedstrijd gingen Eltjo en Brandon M weer als reserves naar Unitas Za2. Er kwam ook nog een goed bericht uit Tricht. Hardinxveld had gewonnen bij Tricht dus in de stand kwamen we op 6 punten van Tricht welke op de 4e plaats stonden. Met a.s. zaterdag tegen Tricht thuis kunnen we het gat verder verkleinen naar de nummer 4. Nog 4 finales!