Onder 19 zaterdag, JO19-1, 1e klasse 13

18 maart 2017 12:30

Huijgevoort, J. van

Opstelling Unitas JO19-1

Za 18-3-2017 – De Alblas JO19-1 - Unitas JO19-1  3-4 (2-3) - Competitiewedstrijd

Gisteren stond de uitwedstrijd tegen De Alblas JO19-1 op het programma. Gezien de uitslagen van de afgelopen periode zou dit toch een tegenstander moeten zijn welke ‘te doen’ was. De Alblas JO19-1 stond 8e op de ranglijst en we hadden er thuis ook met 5-2 van gewonnen. Maar zoals altijd in dit soort wedstrijden lag ‘onderschatting’ op de loer.

We stonden ‘25’ minuten voor aanvang van de wedstrijd op het veld om onze warming-up te doen. ‘Met op tijd zijn word je geen kampioen!’, maar het moet gezegd de mannen kregen er steeds meer zin in. Had natuurlijk alles te maken met de resultaten van de afgelopen weken. We startten in dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag tegen Hardinxveld met Pieter als de ‘valse’ linksbuiten. Brandon S en Job zaten op de reservebank of zoals Job het mooi opschreef *sterspelers wissel*. Gelukkig ´ontwikkelt´ Job zich als een zeer bescheiden man. Younes voelde zich 7 minuten voor vertrek niet helemaal lekker en was er niet bij.

Zoals gezegd en zoals ook de trainer in de voorbespreking had aangegeven ‘onderschatting van de tegenstander’ lag op de loer. Dat bleek wel, omdat koud 5 minuten onderweg we al tegen een 1-0 achterstand aankeken. Een redelijk eenvoudige binnentikker bij de 1e paal. Het was en is lastig om dan niet te gaan praten tegen elkaar, toch trapten we er in en dat was het liefste wat de tegenstander wou. Gevolg was dat in de 12e minuut, overigens een schitterende vrije trap, de 2-0 tegen de touwen hing. Het duurde even maar eindelijk stopten we met praten en gingen we voetballen. Dat was en is ook het beste: ‘Je voeten laten praten’.

In de 17e minuut kregen we de eerste grote kans, aanval over rechts voorzet IJsbrand en Eltjo kopte naast. Aansluitend in de 23e minuut een schot van Faf (Fadelme) uit de draai maar schot miste doel. Dan de 28e minuut mooie aanval van achteruit door het centrum. Melis speelde Faf aan en deze legde hem panklaar voor opnieuw Melis, die vanaf een meter of 20 mooi het balletje onder in de rechterhoek schoot, 2-1. Het klonk gek maar vanaf het eerste kwartier was er maar één ploeg die wilde en probeerde te voetballen en dat was Unitas JO19-1. Het was dan ook volkomen terecht dat in de 41e minuut een doelpunt kopietje ontstond van onze eerste goal. Nu Rudy die dwars door het centrum Faf weer aanspeelde, deze legde hem weer panklaar en nu is het inderdaad ook Rudy die de bal in de verre hoek schoof, 2-2 en volkomen verdiend. We waren nog niet klaar in de 1e helft, want ook de scheids had er zin in. In de 49e minuut speelt IJsbrand Rudy aan net buiten de 16-meter, deze kapt zich vrij en schiet schitterend halfhoog in de hoek binnen. Prachtige goal van ‘in een uitstekende vorm verkerende’ Rudy. Dan was het rust.

Zo zag je dat in 1 helft er veel kon gebeuren. De trainer maakte terecht een compliment naar de ploeg dat men de rug rechtte na de 2-0 en rustig (ook zonder praten) bleef door voetballen. De 2e helft liet hetzelfde beeld zien. De Alblas wilde met alle macht, maar kon niet anders dan alleen maar de lange bal spelen en Unitas bleef rustig opbouwend van achteruit aanvallen. In de 59e minuut een aanval uit het boekje. Een opkomende Elroy, ‘man man wat is tie goed momenteel’, gaf een heerlijke voorzet op maat voor aanvoerder Pieter, maar Pieter kon niet genoeg kracht geven aan de bal welke dan ook voorlangs ging. Dan de 61e minuut een vrije trap aan de rechter zijlijn. Melis nam hem en krulde de bal mooi afdraaiend van de keeper op Brandon M die eenvoudig inknikte bij de 2e paal, 2-4. De Alblas ging offensief wisselen en begon acherin 1 op 1 te spelen. We kwamen  lichtelijk onder druk. Chiel hield even niet het koppie erbij en kreeg zijn tweede gele kaart en erger een penalty tegen. De Alblas scoorde de 3-4 uit de penalty en ging verder met drukken. Toch kregen we vanaf dat moment de beste kansen. Voorin ontstond veel ruimte en met name Brandon S in de 89e en Rudy in de 94e minuut, beiden op aangeven van Melis, kregen 2 opgelegde 100% kansen. In de 95e minuut floot de goed leidende scheidsrechter af en konden we na 100 minuten spelen 3 punten bijschrijven.

Aansluitend gingen Eltjo en Brandon M als reserves naar Unitas Za2. Omdat de ploegen boven ons in de competitie allen wonnen bleven we op de 5e plaats staan. Het gat met nummer 6 werd echter alleen maar groter. Nog 5 finales!