Unitas JO19-1 ‘collectief’ speelt prima pot en wint

Onder 19 zaterdag, JO19-1, 1e klasse 13

11 maart 2017 12:30

Ouwerkerk, T.

Opstelling

Za 11-3-2017 – Unitas JO19-1 – Hardinxveld JO19-1 5-1 (2-1) - Competitiewedstrijd

De zon scheen heerlijk op Molenvliet en het hoofdveld lag er fantastisch bij. Je zou daar toch om de zaterdag maar mogen voetballen! Ook gisteren was het een voorrecht om hier te voetballen. Het leek ook of er meer en meer mensen kwamen kijken en dat maakte het natuurlijk allemaal nog leuker. De wedstrijd tegen Hardinxveld JO19-1 stond op het programma. De heenwedstrijd was in Hardinxveld in een 4-1 nederlaag geëindigd, maar zoals eerder in de wedstrijdverslagen aangegeven was er sindsdien het nodige veranderd, aangepast en vooral gegroeid bij JO19-1.

De opstelling was verassend. Melis terug van een schorsing, Pieter en Job terug van vakantie, Brandon S geblesseerd en Michel niet aanwezig ivm 25 jarig huwelijk van pa en moe. Ook Bob kon niet vlaggen ivm een onaangekondigde ‘wortelkanaalbehandeling’, maar gelukkig konden we een beroep doen op Frans, die ook gelijk zorgde voor de innerlijke mens. Bedankt Frans!

Melis keerde centraal terug in de basis en Pieter werd als aanvoerder geposteerd als ‘valse’ linksbuiten. Job kon na zijn blessure pas 10 minuten voluit voetballen en startte dus als wissel. Verder werden we vanuit de JO19-2 weer geweldig geholpen door Sven.

Toch een alinea wijdden aan de mannen van JO19-2, want alleen met hun hulp kon JO19-1 weer voetballen en dat toonde het goede aan van deze mannen: nooit te beroerd om reserve te zitten of in te vallen of in de basis te starten bij JO19-1, klasse mannen!

Terug naar de wedstrijd. We startten prima en zetten Hardinxveld gelijk vast. Eerste kans was voor Fadelme maar deze kon net niet genoeg richting geven aan zijn inzet. Ook gisteren stond de verdediging weer als een huis. Het moet gezegd met Jurgen op de goal, Brandon M en Noam centraal en de meer en meer opkomende backs Elroy en Chiel waren en zijn zij volgens de trainer de basis voor het huidige succes. Ook gisteren zag je dat de opbouw van achteruit beter en beter werd verzorgd. Vanuit die opbouw werd ook de eerste goal gescoord. In de 15e minuut legde Melis na aanname en vrijdraaien de bal met gevoel aan de rechterkant neer waar IJsbrand zijn dingetje deed en de bal vanaf de flank panklaar neerlegde voor Eltjo die de bal hard in het dak van het doel roste. Verdiend hoor die voorsprong. Toch leek het of we even genoten van het voor staan en niet bij de les waren. Een vrije trap van rechts werd indraaiend genomen en door een Hardinxvelder verlengd waarna de bal bij de eerste paal binnenviel, 1-1. Jammer dat je zo snel de voorsprong weer weg gaf, maar JO19-1 pakte het sterke spel gelijk weer op. Rustig opbouwend van achteruit creëerden we kans na kans. In de 23e minuut een mooie kans voor Rudy en in de 30e minuut schoot Eltjo na aangeven door Fadelme op de lat. Dan in de 33e minuut de terechte 2-1. Nadat Fadelme eerst een 100% kans miste één op één met de keeper kreeg hij de bal alsnog via een voorzet van IJsbrand terug en knikte hem mooi in de verre hoek. Dat was ook de ruststand, 2-1.

Na de rust ging JO19-1 door waar het de 1e helft gebleven was en dat was ten aanval trekken. Drie minuten na de rust lag de 3-1 er in. Weer Eltjo schoot een afgeslagen bal het doel in. Aansluitend begon Hardinxveld steeds aanvallender te voetballen wat weer tot gevolg had dat we steeds meer ruimte kregen. We lieten ons echter niet terug dringen en met name onze opkomende backs Elroy en Chiel lieten mooie staaltjes voetbal zien. Noemenswardig was een schitterende aanval over rechts waarbij de vierhoek Elroy – Melis – Rudy – IJsbrand ten volle werd benut. Naar het einde van de wedstrijd kregen we nog een aantal flinke kansen. In de 80e minuut viel de 4-1 toen Melis met veel ‘gevoel’ een balletje binnendoor gaf op IJsbrand en deze alleen voor de keeper in de korte hoek het net vond. Maar dat was nog niet alles er viel zelfs nog een 5-1. Eltjo maakte zijn derde (!) van de middag na aangeven van IJsbrand. Een verdiende 5-1 overwinning op Hardinxveld JO19-1, toch een tegenstander waar niet al te veel van was gewonnen in het verleden.

Aansluitend gingen Pieter, Rudy en Eltjo als reserves naar Unitas Za1. Het collectief Unitas JO19-1 krijgt steeds meer vorm. De fase van afwachtend voetballen begint langzaam over te gaan naar aanvallend vooruit voetballen en dat willen we graag als Unitas. Voorlopig schuiven we in de stand op naar de 5e plaats in de competitie. Op naar zaterdag ….. nog 6 finales.