Mathon, A.P.P.M.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Unitas JO19-1

Za 18-2-2017 – Drechtstreek JO19-1 – Unitas JO19-1 1-2 (1-1) - Competitiewedstrijd

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop was op papier waarschijnlijk de lastigste wedstrijd van de 2e helft van deze competitie: uit naar koploper Drechstreek. Thuis waren we de oren gewassen door Drechtstreek die ons toen tracteerde op een 2-5 nederlaag. Drechstreek speelde toen vanuit een slim doordacht spelsysteem met sterk opkomende backs en veel ruimte makend voor hun opkomende centrale verdedigers en middenvelders, maar dat was toen.

Sindsdien is er echter het nodige veranderd bij Unitas JO19-1, zeker op voetballend gebied! De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop werd met een 10-0 winst afgesloten en de tussenliggende vriendschappelijke wedstrijden werden allen gewonnen, waarvan 2 zelfs tegen hoofdklassers. De verdediging staat echt als een huis en zeker afgaande op de laatste vriendschappelijke wedstrijden durven we ook met pressing naar voren te voetballen. Spelers staan op en het allerbelangrijkste ‘de ontwikkeling van de jeugdspelers is gewoon goed te noemen!’

Personele bezetting

De opstelling ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Drechstreek verschilde compleet. Er stonden er 2 nog op dezelfde plaats: Jurgen en Melis. Verder waren Job (enkel), Jaafar (neus) geblesseerd en Sven en Chiel op opleiding jacht.

De wedstrijd

Afgaande op de 1e wedstrijd was het zaak voor ons om de eerste 20 minuten door te komen zonder een tegengoal. Helaas daar slaagden we niet in. Drechtstreek begon zoals verwacht en zette veel druk en kwam een paar keer vooral over de vleugels gevaarlijk door. Na 10 minuten hadden ze het eerste succes. Een aanval over onze linkse kant kon door ons niet goed beantwoord worden en de resulterende voorzet werd eenvoudig binnen geschoten. Even leek het of Drechstreek over ons heen ging lopen en kansen op de 2-0 werden door onze Jurgen en verdediging goed onschadelijk gemaakt. Toch knokten we ons terug in de wedstrijd en gingen we als het kon meer naar voren voetballen. Onze flanken zijn snel en gevaarlijk en het wapen tegen Drechtstreek. Het duurde tot de 35e minuut als Brandon S zich vrijspeelde op links en naar binnen kapte en zijn schot zag binnen gaan, 1-1. Volkomen verdiend kwamen we gelijk. Vanaf ongeveer de 20e minuut hadden we al het betere van het spel en dat werd nu beloond. Tot aan de rust kregen we nog 2 levensgrote kansen één via IJsbrand die op snelheid door Fadelme werd bediend en op de keeper mocht afgaan maar net te laat kwam en één via Fadelme die in de kluts een kans miste. In de 44e minuut deed Jurgen van zich spreken. Doorgebroken speler van Drechtstreek, maar Jurgen, uitstekend meevoetballend, zorgde met een sliding dat de spits niet gevaarlijk kon worden. Het was rust. Eerlijk is eerlijk: heerlijke pot voetbal gezien tot nu toe!

De rust was belangrijk. Maxime kraakte de code van de opkomende backs van Drechtstreek en Jasper gaf aan dat de wedstrijd zelf bepaalde of we als team druk konden zetten of de tegenstander gecontroleerd moesten opvangen. We waren het er over eens: we konden ze pijn doen en pakken.

De tweede helft verliep zoals verwacht: Drechtstreek ging steeds meer tegen zichzelf voetballen en eigenlijk konden we wel stellen dat we de wedstrijd in de 2e helft hadden gecontroleerd. Al snel scoorden we de 2-1 via Fadelme, alleen had de ass scheidsrechter geconstateerd dat er buitenspel aan vooraf ging. Verder bleven we aanvallend voetballen en kregen we meer en meer kansen. Als dan ook de aanvoerder van Drechtstreek in de 65e minuut zijn 2e gele kaart kreeg wegens praten en moest vertrekken werden de kansen groter en groter. In de 72e minuut nogmaals een buitenspelgoal van Fadelme. Even later schoot Brandon S op de paal. De winnende goal hing in de lucht. Toch bleef ook Drechtsreek voetballen en wisselden heel aanvallend. Men ging risico nemen, echter wij zouden toch onderhand wel een bal in het netje kunnen schieten? Na gemiste kansen van IJsbrand en Brandon S, beide op aangeven van Rudy, was er eindelijk de 1-2. In de 85e minuut scoorde Eltjo op aangeven van Fadelme. Hij kon alleen op de keeper aflopen en werkte beheerst af. De vreugde was compleet.

Dat het met de ontwikkeling van de spelers ook wel goed gaat, blijkt wel uit het feit dat er maar liefst 4 spelers snel moesten omkleden om met Za1 en Za2 mee te doen. Brandon M scoorde daarbij zelfs nog bij Za2 de 2-0.

Spelers                 : Jurgen, Elroy, Brandon M, Pieter, Noam, Rudy, Melis, Eltjo, IJsbrand, Fadelme, Brandon S

Wissels                 : Michel, Younes en Khader