Onder 19 zaterdag, JO19-1, 1e klasse 13

14 december 2016 19:30

Koek, S.

Opstelling Unitas JO19-1

Wo 14-12-2016 – Achilles Veen JO19-1 - Unitas JO19-1 0-10 (0-3) - Competitiewedstrijd

Een avondwedstrijd. Achilles Veen was zo handig geweest om afgelopen vrijdagmiddag (!) door te geven dat ze op de zaterdag te weinig spelers hadden om een compleet team op de been te brengen. Op vrijdagmiddag! Het spijt de verslaggever verschrikkelijk, maar dat leek natuurlijk nergens op. Dat wist je als trainer/coach toch al veel eerder? Het gevoel kwam op dat Achilles Veen JO19-1 hun probleem bij ons neerlegde. Er werd gevraagd of we op woensdagavond konden voetballen. Altijd fijn richting het zuiden op een doordeweekse dag, dan staat er namelijk nooit file om 18.15 uur…….gelukkig viel het mee.

Jurgen, onze keeper, kon helaas niet en Pieter was geblesseerd, maar gelukkig hadden we genoeg spelers en wilde Bart (Vink) weer als stand-in fungeren voor Jurgen. Ook Melis was na zijn schorsing weer terug.

Door de drukte op de weg waren we toch wel iets later te Veen, of zoals Maxim het formuleerde dit is “Rick Adjei-land”. We mochten van de goed leidende scheidsrechter 5 minuten extra warmlopen. Op een schitterend voetbalcomplex traden we op een goed verlicht hoofdveld aan. Kunstgras, niet zo mooi als bij Unitas natuurlijk, maar de ambiance was schitterend. Vele ouders waren meegereisd en zaten op de groen-witte tribune.

De afspraak was om net zoals tegen RKTVC de tegenstander te laten komen tot 10 meter voor de middenlijn en van daaruit druk te gaan zetten op de opbouw van Achilles Veen. Het begin was spectaculair….. Al in de eerste minuut werd IJsbrand vanuit het middenveld over de rechterflank weggestuurd. Zijn lage voorzet belandde bij de 2e paal waar een attente Brandon S stond om de bal er rustig in te tikken, 0-1. Eindelijk waren wij het een keer die als eerste scoorden en snel! Het werd al snel duidelijk dat we vanavond een maatje te groot waren voor Achilles Veen. De ene na de andere aanval golfde op het doel van Achilles Veen af. In de 18e minuut kwam de 0-2 op de borden, een mooie aanval via Job en aansluitend de assist van Rudy stelde Brandon S in staat om zijn tweede goal te maken. Achilles Veen probeerde het nog wel, maar hun aanvallen werden in de kiem gesmoord of Bart greep goed in. De rust werd bereikt met een stand van 0-3. De 3e goal werd gescoord door Melis die zelf de aanval opzette via IJsbrand welke hem teruggaf aan Melis en die op zijn beurt het leer geraffineerd in de hoek legde. Niet veel later kwam het enige minpuntje van de wedstrijd: een doorgebroken Melis werd op een genadeloze harde manier onderuit gehaald. Melis ging behoorlijk tekeer en aan de kant werd gevreesd voor het ergste. Gelukkig bleek het mee te vallen, Melis kon door voetballen. Een voorsprong van 0-3 met de rust, dat hadden we dit seizoen nog niet meegemaakt.

In de rust werd Melis gemasseerd en gaf coach Maxim aan hoe er het best druk naar voren kon worden gezet en hoe de middenvelders het beste konden lopen in de omschakeling naar verdediging. Verder werd vastgesteld dat dit een ideale tegenstander was om het balletje het werk te laten doen en met name via de buitenspelers of opkomende backs de aanval te zoeken zodat in het centrum ruimte zou ontstaan voor Job en onze opkomende middenvelders. Job zelf was hier nog niet zo van overtuigd, maar toch gebeurde het ……

Dat we de afgelopen maand voetballend gegroeid waren als team had de verslaggever wel gezien, maar vanavond was het echt genieten. In de 47e minuut scoorde Brandon S zijn derde van de wedstrijd alweer op aangeven van Job. Melis was toch aangeslagen van de charge en liet zich al vroeg in de tweede helft vervangen door Younes. Even later kwam ook Noam voor Jafaar. In de 65e minuut de 0-5, goede aanval via Chiel en Rudy met weer Brandon als de afmaker. Hierna kwam Sven in de ploeg voor Chiel. In de volgende ‘9’ minuten was het Job die de aandacht op zich vestigde door een glaszuivere hattrick te scoren. Inmiddels stond het 0-8 en werd de roep om dubbele cijfers hoorbaar. Stug doorvoetballend en goed combinerend werd kans op kans gestapeld. Doelpunten konden niet uitblijven. In de 81e minuut scoorde IJsbrand dan ook en in de 84e minuut had Rudy de eer om doelpunt nummer 10 aan te tekenen. Het stond 0-10!!!! Zou dit in Gorinchem geloofd worden? De trainer van Achilles Veen ‘was not amused’ en was absoluut niet te spreken over de prestaties van zijn spelers, daar kon de verslaggever zich wel voorstellen.

Ook weer een belangrijke en goede overwinning voor JO19-1. Zaterdag om 12.30 uur wacht de laatste officiële wedstrijd van dit jaar. De veel verplaatste bekerwedstrijd thuis tegen Vlijmense Boys JO19-1. We hebben genoeg aan een gelijkspel om de poulefase te overleven en door te gaan naar de volgende ronde. Komt dat zien!

Spelers                 : Bart, Elroy, Brandon M, Eltjo, Chiel, Rudy, Melis, Jafaar, IJsbrand, Job*, Brandon S

Wissels                 : Noam, Younes, Sven