3 december 2016 12:30

Houtum, A.H.M. van

Opstelling

Za 3-12-2016 –Unitas JO19-1 - Oranje Wit JO19-2 0-4 (0-1) - Competitiewedstrijd

Vandaag stond de eerste wedstrijd van de 2e periode op het programma tevens eerste terugwedstrijd van de competitie. Uit, de eerste competitiewedstrijd, hadden we met maar liefst 7-2 verloren. Met name het eerste half uur werden we toen echt van de mat getikt en stonden we al 4-0 achter. Het was dus zaak om zeker in het begin scherp te zijn en ons niet laten verassen.

V.w.b. de personele invulling was Melis geschorst (5e gele kaart) wat betekende dat Jafaar in de basis begon en ook Chiel startte in de basis ten koste van Sven. Gelukkig zijn Michel en Noam ook weer op de weg terug. Zij maakten vandaag de eerste wedstrijdminuten in de O19-2. Edwin (Koster) was weer bereid om te vlaggen, klasse Edwin!

Nadat we afgelopen woensdag voor het eerst op het nieuwe kunstgras hadden getraind was het vandaag dus de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgras. Even wennen voor de mannen, maar eenmaal bezig ging die gewenning heel snel. Oranje Wit JO19-2 is een sterke ploeg en gaat dit seizoen meedoen om het kampioenschap. Snelheid gepaard aan een zeer goede techniek is het geheim van deze ploeg. Toch konden we zeker in het eerste deel van 1e helft onze tegenstander goed partij geven. Helaas scoorde Oranje Wit in de 5e minuut via een vrije trap de 0-1, maar ook wij hadden kansen. In de 8e minuut werd IJsbrand in het strafschopgebied van Oranje Wit onderuit gelopen, maar de scheidsrechter zag hierin geen penalty. Het spel ging op en neer, waarbij gezegd moet worden dat het spel van Oranje Wit net iets verzorgder was als dat van ons. In de 30e minuut een mooie kopkans voor Brandon M na een vrije trap door Eltjo. Oranje Wit stichtte echter ook gevaar en de paal verhinderde in 36e minuut een 0-2 voorsprong voor de gasten. We verdedigden echter prima en zo stond het met de rust nog gewoon 0-1.

In de rust werden hier en daar al wat pijntjes gemeld, waaraan je kon merken dat er flink op de tenen werd gelopen om de tegenstander te kunnen bijhouden. Op zich niks mis mee.

De 2e helft startten we in dezelfde opstelling. De druk werd echter groter en in de 50e minuut scoorde Oranje Wit na een schitterende aanval de 0-2. Job werd genoteerd voor praten en ook Eltjo verdween in het boekje van de scheidsrechter na een grove overtreding. Sven verving in de 65e minuut een uitgeputte Chiel. We konden niet voorkomen dat Oranje Wit uitliep naar een ietwat geflatteerde 0-4 overwinning.

Toch ook vandaag zagen we een Unitas JO19-1 dat wou voetballen en niet opgaf. Dat ziet er voor de komende wedstrijden goed uit. Op naar volgende week wanneer we tegen een naaste concurrent moeten voetballen Achilles Veen uit.

Spelers                 : Jurgen, Elroy, Brandon M, Pieter, Chiel, Rudy, Jafaar, Eltjo, IJsbrand, Job*, Brandon S

Wissels                 : Chiel, Younes, Michel

Grensrechter       : Edwin

Coaches                : Bob, Edward & Jasper