Graaf, N. de

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Unitas JO19-1

Za 5-11-2016 – Hardinxveld JO19-1 - Unitas JO19-1  4-1 (2-1) - Competitiewedstrijd

Gisteren stond de lastige uitwedstrijd tegen koploper Hardinxveld JO19-1 op het programma. De mannen uit Hardinxveld hadden inmiddels uit 8 wedstrijden maar liefst 22 punten gehaald. Een vergelijk leerde ons dat wij dan met 8 gespeeld en 7 punten schril afstaken bij de Hardinxvelders.

De ziekenboeg was in de afgelopen week verder gevuld, nu was Noam toegetreden. Hij was afgelopen weekend door een steekincident gewond geraakt aan zijn hand. Gelukkig voor Noam lijkt het allemaal weer goed te komen met zijn hand, maar de komende tijd dus niet voetballen voor Noam. Waar iemand op zijn gedrag aanspreken allemaal toe kan lijden, het is ongelooflijk. Inmiddels hadden we dus 5 man in de ziekenboeg  (Job, Michel, Jurgen, Brandon M, Noam). Gelukkig waren Job, Michel en Jurgen alweer voorzichtig aan het trainen, dus hopelijk kunnen zij binnenkort weer meedoen.

Het betekende wel dat Sven en Khader werden opgeroepen vanuit de JO19-2 om mee te gaan. Zo zie je wel dat een goede wisselwerking tussen JO19-1 en JO19-2 belangrijk is. We houden elkaar aan het voetballen! Ook Bart (1e jaars B-junior) was weer beschikbaar om ons doel te verdedigen.

De trainer had de basisopstelling op 2 plaatsen aangepast ten opzichte van vorige week. Rudy keerde terug in het elftal op de rechtsbuiten positie en IJsbrand schoof 2 linies naar achteren om rechtsback te gaan spelen. Omdat de mening van de trainer is dat voetballers het meeste leren met aanvallend voetbal startten we in de vertrouwde 1-4-3-3 opstellling, ook tegen de lijstaanvoerder.

We waren gewaarschuwd met de wedstrijd van vorige week nog in het geheugen dat we de eerste 12 (!) minuten moesten opletten en scherp zijn. Dat lukte ten dele, want in de 12e minuut scoorde H’veld nadat wij in de 5e minuut al een schitterend schot van Melis uit een vrije trap naar de kruising hadden zien krullen. Toch lieten we ons niet terugdringen en bleven aanvallend voetballen. Unitas was, zeker in de 1e helft, de beter voetballende partij. We wisten al snel gelijk te maken. Een indraaiende corner van Younes vanaf rechts vond het hoofd van Eltjo welke knap 1-1 scoorde. Aansluitend kreeg Melis nog twee kansen op aangeven van Rudy en IJsbrand, maar we hadden geen geluk. Ook een afstandschot van Brandon vond het doel niet. In de 34e minuuut pakte Bart nog op mooie wijze een vrije trap van H’veld, maar in de 42e minuut kon hij niet voorkomen dat er toch 2-1 gescoord werd door H’veld. Op dat moment eigenlijk een beetje tegen de verhouding in.

In de tweede helft probeerden we de lijn van de eerste helft door te trekken, maar hadden daar meer moeite mee. De spitsen werden moeilijker gevonden. Onze eerste kans was pas weer in de 53e minuut wanneer Younes een kans kreeg uit een aanval via Jaafar en Rudy. Volgende echte kans volgde in 65e minuut wanneer Younes een vrije trap nam, maar de keeper van H’veld goed redde. H’veld werd langzaam beter en drukte ons terug. Bart had nog een paar zeer goede reddingen en ook Elroy redde nog een keer op de lijn. Toch bleven we voetballen, we misten echter het kleine beetje geluk en zelfvertrouwen wat de lijstaanvoerder wel had. Chiel moest met een ´knie op slot´ uitvallen en werd vervangen door Sven. Na uitvallen kregen we nog wat kleine kansen, maar daar bleef het bij. In de 83e minuut scoorde H´veld de 3-1 en niet veel later via een mooie lob de 4-1. Jaafar viel nog uit en werd vervangen door Khader.

We verloren met 4-1 van de lijstaanvoerder, maar deze stand was wel geflatteerd. Ook na afloop kreeg de trainer de complimenten van de begeleiding van H´veld O19-1 (vier man sterk) met het vertoonde spel, maar ja daar verdien je geen punten mee. Ze vonden het ongelooflijk dat we zo laag staan in de competitie. Één van de betere ploegen die we hier op bezoek hebben gehad.

A.s. maandag lekker oefenen tegen Peursum JO19-1! We gaan er weer voor.

Spelers                 : Bart, IJsbrand, Pieter, Elroy, Chiel, Eltjo, Melis*, Jaafar, Rudy, Brandon S, Younes.

Wissels                 : Sven, Khader en Daan