29 oktober 2016 12:00

Dries, L.A.F. van den

Opstelling Unitas JO19-1

Za 29-10-2016 – Tricht O19-1 - Unitas O19-1  5-3 (3-0) - Competitiewedstrijd

Nadat vorige week de bekerwedstrijd tegen Vlijmense Boys werd afgelast had onze ziekenboeg een extra week om te herstellen. Helaas leverde dat niet veel op aangezien Brandon M deze week teveel last van zijn rug ondervond dat hij er vandaag bij kon zijn. Rudy was hersteld en dus inzetbaar. Sven werd bij O19-2 weggeplukt. Edward en Frans konden helaas niet aanwezig wegens werkverplichtingen. Gelukkig hadden we in Job een prima vervanger als assistent scheidsrechter.

Over de eerste 12 minuten kunnen we heel kort zijn: we hebben niet gevoetbald! Het stond dan ook na 12 minuten 3-0 voor Tricht O19-1. We werden aan alle kanten voorbij gelopen, dekten aan de verkeerde kant, lieten onze tegenstanders te veel ruimte, etc. Na een omzetting waarbij Chiel op rechtsback terecht kwam en Daan doorschoof naar het middenveld kwam er enige stabiliteit in ons spel en kregen we meer vat op de snelle spitsen van Tricht. We gingen voetballen! Ook Pieter deed een strijdbare duit in het zakje en pakte een gele kaart. Toch bleef Tricht de bovenliggende partij, waar wij 2 grote kansen van IJsbrand (beiden op aangeven van Melis) tegenover stelden.

Het was 3-0 met de rust. De trainer maakt zich meestal niet druk, maar dit keer had hij het nodige te zeggen. En terecht! Er kwam zelfs een vuist op tafel aan te pas om iedereen wakker te schudden. Motto: ‘Verliezen is niet zo erg, maar ga in ieder geval het veld af met de gedachte dat je er echt alles aan hebt gedaan om het te voorkomen!’ Na de eerste helft was dit nog geenszins het geval. Daan ging er uit, Noam kwam erin.

We zagen in de 2e helft eindelijk een strijdbaar Unitas O19-1. In de 52e minuut werd Brandon S in het starfschopgebied onderuit gehaaald na een prima steekbal van Younes. Penalty! Brandon S scoorde de penalty in 2 keer. We werden sterker. In de 60e minuut werd IJsbrand vervangen door Rudy. Een verse kracht helpt altijd. De kansen stapelden zich nu op: afstandschot van Brandon S, schitterende rush van Melis over links waar Rudy helaas zijn voet niet tegenaan kon krijgen en aansluitend nog een giga-kans voor Younes. Ondertussen pakte Bart ook nog een paar ballen van de Trichtse spitsen hun voeten, echter kon niet voorkomen dat in de 75e minuut Tricht op 4-1 kwam. Veerkracht genoeg echter,want 2 minuten later scoorde Rudy alleen voor de keeper gezet door Melis de 4-2. We zetten aan. Brandon S schoot net naast, maar Noam had meer geluk. Hij scoorde uit een corner die in eerste instantie was verlengd door Jaafar, maar waar Noam nog net de voet tegen kon zetten de 4-3! Nog 8 minuten te gaan en we gingen op zoek naar de 4-4, het speelveld werd groter en opvallend was dat bij Tricht er spelers met krampverschijnselen te zien waren en bij ons niet? Helaas scoort de nummer 9 van Tricht, onze plaag van hedenmiddag, de 5-3. De ruimtes werden groter en daar maakte deze spits op het eind prima gebruik van. Sven komt er nog in voor Jaafar en aanvoerder Melis pakt in de 90e minuut nog een gele kaart.

Niet de gelukkigste wedstrijd van het seizoen, maar echt we hadden het helemaal aan onszelf te wijten. We hebben maar 78 minuten gevoetbald. Laten we er eens voor gaan zorgen dat we in uitwedstrijden ‘gewoon’ 90 minuten gaan voetballen. Eerst maar eens een week keihard trainen ‘met z’n allen’!

Spelers                 : Bart, Daan, Pieter, Elroy, Chiel, Eltjo, Melis*, Jaafar, IJsbrand, Brandon S, Younes.

Wissels                 : Noam, Sven en Rudy