Onder 19 zaterdag, JO19-1, 1e klasse 13

15 oktober 2016 12:30

Deurwaarder, W.J.

Opstelling

Za 15-10-2016 – Unitas O19-1  - Sliedrecht O19-1 3-2 (1-0) - Competitiewedstrijd

Met de eerste competitiezege van vorige week zaterdag nog tussen de oren werd er vandaag thuis aangetreden tegen het altijd lastige Sliedrecht O19-1. We hadden nog getracht de wedstrijd uit te stellen ivm schoolverplichtingen (Chiel, IJsbrand) en blessures (Job, Jurgen, Michel en Rudy), maar Sliedrecht was onverbiddelijk en zag geen kans de wedstrijd in de komende 2 weken doordeweeks in te halen. Dus moesten we aan de bak en deden dat en hoe!

Met weer de eerstejaars B-junior Bart op onze goal, ‘gewoon’ de O19-2 spelers Sven en Khader erbij en een half fitte Rudy begonnen we aan de wedstrijd. Sliedrecht stond 5e en hadden vorige week nog knap met 1-1 gelijk gespeeld tegen de lijstaanvoerder Hardinxveld, dus we waren gewaarschuwd. We startten in exact dezelfde opstelling als vorige week met alleen de aanpassingen Daan voor Chiel en de half fitte Rudy voor IJsbrand. Net zoals vorige week werd er vanaf het begin geknokt voor iedere meter en lieten we zien wie er de baas was en de 3 punten ging pakken deze middag. Sliedrecht werd teruggedrongen en de eerste kans was voor Melis welke zijn schot rakelings voor het doel langs zag gaan. Niet veel later Rudy die vrij kon vooreztten en net de voor het doel staande Brandon S en Younes niet kon vinden. Twee minuten later was het wel raak. Rudy werd diep gestuurd door Brandon M en schoot raak, 1-0. We waren het eerste deel van de 1e helft duidelijk beter. Aansluitend kwam Sliedrecht opzetten en waren er twee schitterende reddingen van Bart, die O19-1 op de been hield.

In de tweede helft kon Rudy niet verder en werd vervangen door Noam. Noam zou wat hangend als rechtsbuiten gaan spelen zodat Eltjo of Melis er aanvallend overheen konden komen, dit pakte goed uit. Gelijk na de rust weer een prima redding van Bart. Brandon S miste op een haar na de 2-0 met lobje naast het doel. Toch wist Sliedrecht in de 60e minuut de 1-1 aan tekenen. Een aanval over hun linkerkant werd voor het doel eenvoudig ingetikt. We toonden echter veerkracht en bleven strijden. Sven verving Daan en in de 70e minuut wist Melis mooi te scoren op aangeven van Brandon S, 2-1. Sliedrecht begon steeds agressiever te voetballen en vooral te praten. Het was duidelijk dat ook de scheidsrechter hier meer en meer moeite mee begon te krijgen. Sliedrecht ging meer en meer vooruit spelen en scoorde in de 75e minuut de 2-2. Onze assistent scheidsrechter Frans had buitenspel gezien, maar na raadpleging keurde de scheidsrechter de 2-2 toch goed. Je dacht dit houden we niet als Unitas, maar niets bleek minder waar. Nog geen drie minuten later scoorde Eltjo na aangeven van Younes vanaf de punt 16-meter in de lange hoek boven in het kruis. Een geweldige goal, die ook zo gevierd werd. De wedstrijd werd steeds onvriendelijker en de scheidsrechter leek er steeds minder grip op te hebben. Toch bleven we als Unitas O19-1 voetballen en gebruik maken van de ruimte welke er ontstond. In de 80e minuut een overtreding op Younes in het starfschopgebied, een gestrekt been van de Sliedrecht verdediger. De scheidsrechter wees naar de penaltystip, maar herriep zijn beslissing en gaf Younes een gele kaart. ‘Schwalbe’, toch knap na een gestrekt been. Hierna werd de wedstrijd grimmiger en grimmiger. Bij een overtreding van onze kant op een Sliedrecht speler liep het behoorlijk uit de hand. Een Sliedrecht verdediger dacht dat hij karate kid zelf was en een andere Sliedrecht speler begon ineens te slaan. Het resulteerde erin dat in de laatste minuut iedereen in het veld stond. De reservebanken van zowel Unitas als Sliedrecht waren leeggestroomd en daar stonden we dan: trainers, leiders, reservespelers en ass scheidsrechters om de teams uit elkaar te houden. Zelfs ouders langs de zijlijn stonden klaar om in te grijpen! Zover kwam het echter niet. De scheidsrechter stond in al het tumult rustig de rugnummers te noteren. ‘En nu scheids? Hoe gaan we verder?’ ‘Vrije trap voor Sliedrecht.’ Direct na de vrije trap floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en dat was maar beter ook.

Een letterlijk zwaar bevochten, maar wel verdiende overwinning. We stijgen op de ranglijst naar de 9e plek. A.s. zaterdag weer thuis voor de beker nu tegen Vlijmense Boys O19-1. Komt dat zien!

Spelers                 : Bart, Daan, Pieter, Brandon M, Elroy, Eltjo, Melis*, Jaafar, Rudy, Brandon S, Younes.

Wissels                 : Noam, Sven en Khader

Grensrechter       : Frans

Coaches                : Edward, Jasper