8 oktober 2016 12:30

Versteeg, L.

Opstelling

Za 8-10-2016 – Unitas O19-1  - De Alblas O19-1 5-2 (3-1) - Competitiewedstrijd

Na de onnodige verliespartij van afgelopen zaterdag uit bij HSSC’61 en de oefenpartij tegen GJS O19-1 (3-1 verlies, maar met name de 1e helft erg goed en geconcentreerd gevoetbald) was gisteren de thuiswedstrijd tegen De Alblas O19-1. De ziekenboeg begint serieuze vormen aan te nemen. Jurgen had afgelopen woensdag zijn arm gebroken tegen GJS en kon dus niet meedoen. Ook Rudy had zich afgemeld ivm een onwillige rug. Daarnaast ziten ook Michel (enkel) en Job (knie) er naar het aanziet langdurig in.

Het mooie daarvan was wel dat een eerstejaars B-junior onze goal verdedigde en hij deed dat met verve. Bart Vink is de naam, een jongen om in de gaten te houden! Tevens was Sven Leenman als 14e man aan de selectie toegevoegd. Sven had afgelopen woensdag ook al een helft gevoetbald met O19-1 en dat was goed bevallen.

We startten goed en aggressief en lieten er vanaf het begin geen misverstand over bestaan wie hier vandaag de punten ging pakken. Scherp in de duels en hard werkend voor elkaar voetbalden we op de helft van de tegenstander. Na een aantal plaagstoten was het in de 10e minuut de 1-0. Na een goede aanval kon IJsbrand de bal inspelen op Melis, welke zich vrijmaakte op de rand van de 16-meter en de bal met het rechterbeen in de linkerbovenhoek liet verdwijen. Schitterende goal! En verdiend! We bleven aanvallen en kregen kansen. Toch konden we niet voorkomen dat De Alblas in de 25e minuut de 1-1 aantekende.

Gelukkig pakten we het daarna weer goed op. In de 27e minuut maakte Younes zich vrij op links en zette voor en via Brandon S kon Eltjo vanaf de rechterkant de 2-1 aantekenen.  Acht minuten later is het weer Elto die via een kopbal de 3-1 aantekende. We gingen de rust in met een 3-1 voorsprong, maar daar was nog wel een schitterende redding van Bart voor nodig. Hij haalde een spijkerhard afstandschot vakkundig uit de kruising.

In de ietwat rommelige 2e helft speelden we de wedstrijd uit. Brandon S scoorde de 4-1 en 5-1 en ook De Alblas scoorde nog. Noam en Daan vielen in voor respectievelijk Jaafar en Elroy.

De eerste overwinning in de competitie is binnen en de vorm groeit met de week.

Spelers                 : Bart, Elroy, Pieter, Brandon M, Chiel, Eltjo, Melis*, Jaafar, IJsbrand, Brandon S, Younes.

Wissels                 : Daan, Noam en Sven

Grensrechter       : Frans

Coaches                : Edward, Jasper