1 oktober 2016 12:00

Rijn, J.M.L.A. van

Opstelling Unitas JO19-1

Za 1-10-2016 – HSSC’61 O19-1 - Unitas O19-1  3-1 (0-2) - Competitiewedstrijd

Na 2 fikse nederlagen (Emma uit en Drechtstreek thuis) en een kleedkameroverleg was het afgelopen zaterdag de 5e competitiewedstrijd tegen HSSC’61 O19 uit. Ook HSSC’61 O19 deed het nog niet goed in de competitie, zij stonden voorafgaand aan de wedstrijd onderaan in de ranglijst met 0 punten. Frans onze ass. scheidsrechter was  verhinderd en cirkelde ´s middags wuivend boven het het 2e veld van Unitas met een helicopter. Zijn vervanger was Ad.

We startten uitstekend en kregen de eerste kansen via IJsbrand die de bal over de goal lepelde, Melis die zijn schot net voorlangs de goal zag gaan en Pieter schoot van 20m over. Helaas moest Rudy al in de 20e minuut geblesserd uitvallen met een onwillige rug. Brandon S was zijn vervanger en ging in de spits voetballen.

Dan de 35e minuuut, Melis stak een heerlijke bal op IJsbrand die kon doorlopen naar de keeper en de 0-1 scoorde. We waren blij, de grensrechter vlagde maar descheidsrechter wuifde het weg en wees naar de middenstip. We stonden voor ….. we stonden inmiddels al opgesteld om opnieuw af te trappen, maar op aandringen van de resrevebank van HSSC´61 ging de scheidsrechter in overleg met de grensrechter en u raadt het al ….. de goal werd afgekeurd! U begrijpt inmiddels de titel van het verslag: de gifbeker moet leeg!

En wat je dan altijd ziet treedt ook nu in werking, in de eerste de beste serieuze aanval die HSSC’61 opzet scoorden zij de 1-0. Tja, dan zie je toch even de koppies naar beneden gaan, begrijpelijk. Toch rechtten we onze rug en gingen weer aanvallend voetballen. Melis zag een schot net naast gaan en Brandon S scoorde na aangeven van IJsbrand, maar helaas in buitenspelpositie.

In de extra tijd scoorde de spits van HSSC’61 een werkelijk schitterende goal, vanaf de linkerkant met de rechtervoet krulde hij de bal in de lange hoek, Jurgen kansloos latend. ‘Die spits kan beter nu stoppen met voetballen als hij op zijn hoogtepunt wilt stoppen, want zo’n goal maakt hij nooit meer!’, was een opmerking langs het veld. Niet veel later floot de scheidrechter voor de rust.

Het was stil in de kleedkamer, ijzig stil. De teleurstelling was voelbaar. Er werd zo ontzettend hard gewerkt, maar we vergaten onszelf te belonen. De 2e helft trokken we weer ten aanval en kregen we weer kansen, maar het wass zo’n wedstrijd. Helaas moest Michel ook geblesseerd het veld verlaten, zijn enkel liet verder spelen niet toe. In een van de tegenstoten scoorde HSSC’61 nog eenmaal en wisen wij in de 85e minuut eindelijk te scoren. Na een corner scoorde Noam uit een scrimmage op aangeven van Brandon M. We redden terecht de eer.

Ten opzichte van vorige week was het spel 100% beter en belangrijker er was ook weer beleving. De bereidheid om voor elkaar de kastanjes uit het vuur te halen. Als we deze lijn doortrekken laat de eerste overwinning niet lang op zich wachten.

Verder, hartstikke bedankt Ad dat je ons wilde helpen met vlaggen.

Spelers                 : Jurgen, Elroy, Eltjo, Michel, Chiel, Noam, Pieter, Melis, IJsbrand, Rudy en Younes.

Wissels                 : Brandon S, Daan en Brandon M.