Unitas O19-1 vergeet te winnen tegen Achilles Veen O19-1

Onder 19 zaterdag, JO19-1, 1e klasse 13

10 september 2016 12:30

Munnik, M.M.J. de

Opstelling

Za 10-9-2016 – Unitas O19-1  - Achilles Veen O19-1 2-2 (0-2) - Competitiewedstrijd

De eerste thuiswedstrijd voor O19-1 tegen Achilles Veen O19-1. Achilles Veen is op het laatste moment toegevoegd aan de 1e klasse in de plaats van Groot Ammers O19-1 en kwam vorig seizoen uit in de 2e klasse. Na de verloren eerste competitiewedstrijd uit bij Oranje Wit stond de wedstrijd voor ons in het teken van een nieuw begin en het thuispubliek laten zien dat als Unitas Za1 thuis speelt ze gerust anderhalf uur eerder naar Sportpark Molenvliet kunnen komen om naar Unitas O19-1 te komen kijken.

Wat er vorige week gebeurde, gebeurde helaas ook nu. We kwamen heel snel, in de 3e minuut, met 0-1 achter. Een corner vanaf links welke voorbij de tweede paal viel werd weer voorgegeven en ingetikt. We lieten ons verassen en letten niet op. De manier waarop we terugkomen was echter goed, het enige probleem: we vergaten te scoren. De aanvallen volgden elkaar snel op, waarbij opviel dat als ze over de flanken gingen ze erg gevaarlijk waren. Alleen al in de eerste helft kregen we zeker 5 à 6 opgelegde kansen. Een voetbalwet is: Als jezelf na laat te scoren zal de tegenstander scoren. Helaas ging deze wet ook bij ons op! In de 25e minuut scoorde Achilles Veen uit één van hun spaarzame aanvallen 0-2. Ook valt Eltjo nog uit in de 40e minuuut met een naar het laat aanzien hamstring blessure. Voor hem kwam Brandon S, waarbij Brandon in de spits ging voetballen en Job naar achteren schoof. De rust brak aan met een 0-2 achterstand.

Ook dat hadden we ons anders voorgesteld. Een wedstrijd in het teken van het herstel en dan 0-2 achter staan in de rust. Toch werd er nog niet gewisseld, omdat met Job achterin er wat meer rust kwam in het spel van achteruit en we van daaruit beter waren gaan voetballen.

In de 56e minuut was het dan zover de Brandons bedienden elkaar en Brandon S scoorde keurig. Was de ban gebroken? Het leek er wel op. Achilles Veen kwam er nog maar sporadisch uit en ons ‘optisch’ overwicht werd steeds groter. In de 61e minuut is het dan zover, het is weer Brandon S die na een diepe bal van Melis Elroy op maat aanspeelt waarna deze kan scoren. En dan denk je ‘erop en erover’. Daar leek het ook op. We scoren nogmaals alleen vindt de scheidsrechter, dat IJsbrand de vrije trap niet op de juiste plaats heeft genomen! Als hij hem daarna weer op dezelfde plaats neemt mag het wel doorgaan. Snapt u het nog? Inmiddels heeft Noam Elroy vervangen en is Job met kramp in beide kuiten vervangen door Daan. Toch zien we dat we aan het einde van de wedstrijd verzandden in over teveel schijven voetballen en een te laag tempo van de bal. Maar zelfs dan krijgen we nog een paar fikse kansen.

Gelukkig was ons spel en onze veerkracht ten opzichte van de wedstrijd van vorige week vele malen beter. Op naar de uitwedstrijd tegen sc Emma O19-1.

Frans hartstikke bedankt voor het fruit en de extra energie, de mannen hadden het nodig en waarderen het!

Spelers                 : Jurgen, Elroy, Brandon M, Eltjo, Chiel, Pieter, Younes, Melis, IJsbrand, Job*, Rudy

Wissels                 : Brandon S, Daan en Noam

Grensrechter       : Frans

Coaches                : Edward, Jasper