3 september 2016 13:00

Pluijmert, J.D.

Opstelling Unitas JO19-1

Za 3-9-2016 – Oranje Wit O19-1 – Unitas O19-1  7-2 (4-1) - Competitiewedstrijd

De eerste competitiewedstrijd uit tegen Oranje Wit O19-2 hadden we onszelf anders voorgesteld. Na een toch goede bekerwedstrijd vorige week tegen SCO O19-1 viel een 7-2 nederlaag ons rauw op het dak. En eerlijk is eerlijk OW O19-2 was gedurende 80% van de westrijd de bovenliggende partij. We waren gewaarschuwd aangezien we vorig seizoen ook in het begin van de competitie flink onderuit waren gegaan tegen OW uit.

Het begin was symptomatisch voor de wedstrijd. Al in de 1e minuut werden we voetballend verschalkt door OW. Een dekkingsfout aan onze kant stelde de rechtsbuiten van OW in staat om vrij voor te zetten en zo OW de 1-0 aan te laten tekenen. In het eerste halfuur scoorde OW nog 3 maal, waarbij dekkingsfouten en niet ingrijpen van onze kant de voornaamste oorzaak waren. Omzettingen in de verdediging en het inbrengen van Chiel voor Khadar zorgden in het laatste kwartier van de eerste helft voor wat meer rust en eindelijk konden we wat meer naar voren gaan voetballen. Zeker de laatste 10 minuten van de eerste helft leek het er op dat het tij keerde. Eindelijk werden een paar aanvallen opgezet en werd er vrijuit gevoetbald. In de allerlaatste minuuut van de eerste helft resulteerde dat in een goal van onze zijde. Melis stuurde IJsbrand diep op rechts, deze legde de bal terug op Job waarna Job vanaf rand 16-meter raak kon schieten.

In de rust komt Younes voor Noam aan de linkerkant. Helaas konden we in de tweede helft het spel van de laatste 10 minuten in de eerste helft niet doorzetten. Op het uur werden nog twee wissels doorgevoerd: Brandon voor IJsbrand en Daan voor Elroy. Maar veel meer dan een gevaarlijk afstandschot van Brandon op aangeven van Melis konden we niet voor elkaar krijgen. OW echter was wel gevaarlijk en binnen 3 minuten, in de 80e en 82e minuut, hoogden zij de score op naar 6-1. Rudy kon op aangeven Younes nog wat terugdoen, maar OW had het laatste woord en tekende vlak voor tijd de 7-2 aan.

De overwinning van OW was volkomen verdiend. Ons spel ten opzichte van vorige week was wel erg pover. ´Je bent zo goed als je tegenstander het toelaat´, wordt er gezegd, maar vandaag was ons eigen spel niet best. Na de wedstrijd veel termen gehoord: wedstrijdmentaliteit, beleving, duelkracht, voetbalslimheid, ….. , we zullen het echt bij onszelf moeten zoeken. Dus van de week goed trainen en a.s. zaterdag thuis tegen Achilles Veen laten zien dat het met de wedstrijdmentaliteit, beleving, duelkracht en voetbalslimheid wel goed zit!

Ad hartstikke bedankt voor het vlaggen, fijn dat we een beroep konden doen op jou.

Spelers                 : Jurgen, Brandon M, Eltjo, Elroy, Khadar, Pieter, Noam, Melis, IJsbrand, Job*, Rudy

Wissels                 : Jafaar, Brandon S, Younes, Daan en Chiel