Unitas JO19-1 blijft ongeslagen in de beker

19 november 2016 12:30

Loos, R.H.C.M. de

Opstelling

Za 19-11-2016 – Unitas JO19-1 – Waspik JO19-1 5-0 (1-0) - Bekerwedstrijd

De tweede wedstrijd in de beker was tegen Waspik JO19-1. Zij spelen in 1e klasse nr 14, wij in nr 13, van district Zuid I en staan er ongeveer hetzelfde voor als wij een 9e plaats met 10 gespeeld en 8 punten. Het was dus afwachten hoe sterk Waspik in werkelijkheid was.

De ziekenboeg begon langzaam leeg te stromen. Job, Jurgen en Brandon M waren weer volledig inzetbaar en ook Michel kon weer ingezet worden, maar behoorde niet tot de wedstrijdselectie. Noam is volgende week weer inzetbaar na afgelopen week al meegetraind te hebben. Helaas kon Brandon S niet meedoen en had zich ziek afgemeld.

Na de zeer matige wedstrijd van vorige week, een 0-3 verlies tegen VVAC O19-1 thuis, waren er de nodige aanpassingen aangebracht in de opstelling:

Doel                      : Jurgen

Achter vrnl           : Elroy, Brandon M, Pieter, Sven

Middenveld vrnl : Rudy, Melis, Eltjo

Aanval                  : IJsbrand, Job*, Younes

We startten de wedstrijd sterk en straalden eindelijk weer iets uit van ‘er is hier maar 1 team dat wint en dat zijn wij!’ De eerste echte kans was een kopkans van Eltjo in de 8e minuut, maar helaas ging de bal rakeling naast. In de 15e minuut was het wel raak. Een mooie aanval werd opgezet door Pieter via Younes en Melis en de sterk opgekomen Brandon M werkte de bal met de punt van zijn schoen in de verste hoek, 1-0. We voetbalden goed en drukten onze tegenstander ver terug. Er volgden nog kansen voor Melis, Younes en IJsbrand, maar met de rust stond het nog maar 1-0.

De tweede helft was een kopie van de eerste met dat verschil dat we nu veel beter omsprongen met de kansen die we kregen. Eerst was er nog een kans voor IJsbrand (schot voorlangs), maar in de 58e minuut was het wel  2-0, misschien wel de mooiste goal van de wedstrijd. Pieter en IJsbrand gingen op rechts een één-twee aan en de voorzet op maat werd direct op de schoen genomen door Job. De keeper heeft de bal alleen maar gehoord. Niet veel later krult een vrije trap vanaf links genomen door Melis, waarbij Brandon M de keeper op het verkeerde been zette, in één keer het doel in, 3-0. Het ging voorspoedig zeker als in de 70e minuut de achterhoede van Waspik het echt niet meer wist en de bal spontaan in de voeten van onze spits Job speelde. ‘Bedankt’, zei Job en schoof eenvoudig de 4-0 binnen. De 5-0 viel na een goed terugelegde bal van Job op Melis die met een bekeken schot scoorde.

Een verdiende overwinning in de beker, waar we nu tezamen met Vlijmense Boys JO19-1 moeten gaan uitmaken wie er naar de 2e ronde door mag. Ook een hele belangrijke wedstrijd voor het zelfvertrouwen.
Volgende week tegen een naaste concurrent in de competitie: RKTVC O19-1 uit.

Spelers                 : Jurgen, Elroy, Brandon M, Pieter, Sven, Rudy, Melis, Eltjo, IJsbrand, Job*, Younes

Wissels                 : Jafaar, Chiel

Grensrechter       : Klaas

Coaches                : Maxim, Edward, Bob,  Jasper